breadcrumbs
  1. Home
  2. Comunicate de presă
  3. Value Sharing

Continental oferă angajaţilor din întreaga lume participarea la profitul anului financiar 2013

Mar 8, 2014

  • Suma totală a crescut la aproximativ 120 de milioane de euro

Hanovra, 8 martie 2014. Furnizorul internaţional pentru industria auto, producătorul de anvelope şi partenerul industrial Continental oferă angajatelor şi angajaţilor săi din întreaga lume participarea la profitul companiei. Pentru anul financiar 2013, compania distribuie angajaţilor o sumă record în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro. În anul precedent, această sumă s-a ridicat la aproximativ 100 de milioane de euro.

Angajaţii noştri au zilnic, prin activitatea lor dedicată, o contribuţie semnificativă la crearea cu succes şi durabilă a valorii companiei noastre. Acesta este lucrul pe care dorim să îl recompensăm. Acest mod de participare la profit indică solidaritatea noastră dincolo de graniţe și de limitele departamentale. În mod diferit faţă de alte companii, Continental oferă angajatelor şi angajaţilor din întreaga lume participarea la profitul companiei, din Shanghai, China până în Guarulhos, Brazilia, din Göteborg, Suedia până în Port Elizabeth, Africa de Sud”, a declarat directorul de personal de la Continental, Elke Strathmann.

„Conform unei convenţii privind activitatea în cadrul concernului, angajaţii din Germania au şi pentru anul 2013 dreptul la o sumă fixă din profitul companiei. Personalul a avut o contribuţie semnificativă la realizarea valorii - deci este corect să beneficieze de profitul din activitate! Stagiarii primesc aceeaşi sumă ca şi ucenicii, angajaţii cu fracţiune de normă vor fi luaţi în considerare în funcţie de timpul de lucru, toţi angajaţii din întreaga lume participând la distribuirea profitului. Astfel, preluăm rolul de lider în branşă, lucru de care putem fi mândri pe bună dreptate”, a declarat preşedintele comitetului executiv al concernului Continental, Hans Fischl.Motivul de bază al programului de participare la profit este crearea valorii companiei. Cuantumul bonusului anual depinde de valoarea care a fost obţinută în anul financiar precedent. Modalităţile diferă în funcţie de ţară, avându-se în vedere prevederile legale şi puterea de cumpărare la nivel local. Pe baza acestui regulament, se acordă o sumă de 895 euro, respectiv 448 euro pe angajat. Aceste sume vor fi suplimentate de către conducere până la 950, respectiv 475 euro. Această suplimentare a sumei calculate este voluntară şi nu implică pretenţii viitoare.

Premisa încasării plăţii este ocuparea fără întrerupere a forţei de muncă în anul 2013, precum şi un raport de muncă continuu până la data de 31 martie 2014.