Maik Niewoehner este noul director al ContiTech România

Feb 23, 2017

Timisoara, 23 februarie 2017. ContiTech, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de produse din plastic şi cauciuc, anunță numirea lui Maik Niewoehner în funcția de director al ContiTech Romania. El îi urmează în funcție lui Bernd Steinebronn, care a ocupat această poziție timp de peste 13 ani.

Niewoehner lucrează în cadrul Continental de peste 18 ani, unde a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe locații ContiTech din Germania. Înainte să preia managementul ContiTech Timișoara, Maik Niewoehner a ocupat funcția de director economic al unității de producție din Oppenweiler, Germania, fiind în același timp responsabil pentru departamentele Finance & Controlling din locațiile ContiTech la nivel global.

„Cu mai bine de un deceniu în urmă, în locul halei în care ne aflăm astăzi, nu era decât un câmp şi este de-a dreptul impresionant, privind în urmă, unde s-a ajuns. În acest moment, aproximativ 6% din cererea mondială și peste 20% din cererea europeană de țevi pentru sistemele de aer condiționat ale mașinilor sunt produse în fabrica din Timișoara”, a declarat Maik Niewoehner, directorul unității de producție.

Fabrica din Timisoara, care a început activitatea în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, dar și curele de transmisie și de distribuție. Anual, aici sunt produse aproximativ 24 de milioane de piese.

Concernul Continental
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, corporația a înregistrat în anul 2016 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 220.000 de angajaţi în 55 de ţări.

Continental în România
În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și și-a mărit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

De aici puteţi descărca varianta word cu diacritice în limba română a comunicatului (36 kb).
De aici puteţi descărca varianta word fără diacritice în limba română a comunicatului (36 kb).
De aici puteți descărca fotografia directorului ContiTech Timișoara (155 kb).