Continental a inaugurat centrul de cercetare și dezvoltare din Brașov

Sep 27, 2016

Brașov, 27 septembrie 2016. Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, a inaugurat marți, 27 septembrie, la Brașov, un nou centru de cercetare și dezvoltare în România. Liderul tehnologic în automotive a investit 6 milioane de euro într-un spațiu nou, în echipamente și tehnologie de top.

„Continental a investit într-un nou centru de inginerie pentru că în România dezvoltăm software și produse inovative în domeniul automotive. Avem 5.000 de ingineri în România care dezvoltă produse și software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare și dezvoltare de aici. Inginerii noștri lucrează pentru mașina autonomă, dezvoltă aplicații de interconectivitate în automotive și de eficiență energetică și de consum. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu în toate locațiile din România, iar la Brașov găsim acești oameni“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental România.

Lucrările la noul spațiu au durat un an. 60 de ingineri își vor desfășura activitatea în următorii ani în noua locație din Brașov.

„Activitatea colegilor noștri din această nouă locație este dedicată unității comerciale Fuel&Exhaust Management.

De aici puteti descarca fotografia cu momentul taierii panglicii. (236 kb).

Ei vor dezvolta aici proiecte ce presupun testarea și validarea produselor, precum și activități de cercetare și dezvoltare“, a precizat Dr. Joachim Zirbs, directorul locației Continental Brașov.

De aici puteti descarca fotografia cu echipa de cercetare si dezvoltare. (150 kb).

Suprafața totală ocupată de Continental în Brașov este de 60.000 de metri pătrați. Peste 1.400 de persoane lucrează în această locație.

Concernul Continental
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări.

Continental în România
În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,130 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

De aici puteţi descărca varianta word în limba română a comunicatului (30 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare (476 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_1. (260 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_2. (180 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_3. (170 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_4. (295 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_5. (248 kb).
De aici puteti descarca fotografia cu centrul de cercetare si dezvoltare_6. (196 kb).