breadcrumbs
  1. Home
  2. Durabilitate
  3. Future Mobility

Atunci când circulă toate autovehiculele, mai este curat aerul nostru?

0,005 milimetri                                               
Dacă am despica un fir de păr uman de o sută de ori, ar rezulta toleranţa acelor de duză din injectoarele noastre piezo. Această precizie maximă face posibilă mai multă putere la un consum mai mic de carburant al motorului.   

Pentru perfecţionarea tehnologiilor de propulsie există două impulsuri hotărâtoare: pe de o parte protecţia activă a climei, în special reducerea emisiilor de CO2 şi a gazelor de eşapament. Pe de altă parte, există o necesitate în creştere pentru mobilitate individuală care duce la diverse solicitări de la autovehicule şi motoare.

Sub conceptul „Clean Power”, divizia Powertrain a venit cu soluţii inovatoare atât pentru motoarele pe benzină şi diesel cât şi pentru cele electrice. Acestea fac mersul cu un autovehicul să fie mai protector pentru mediu şi mai abordabil, mărind totodată confortul şi plăcerea de a conduce.

Cum poate fi exploatat şi mai eficient motorul convenţional cu combustie internă?

Şi în următorii zece ani, motoarele cu aprindere prin scânteie şi cele Diesel vor fi agregatele standard de propulsie pentru circa 95 la sută dintre toate maşinile noi. De aceea, perfecţionarea şi îmbunătăţirea transmisiei convenţionale sunt sarcini importante pentru noi.

La motorul cu aprindere prin scânteie s-a extins tot mai mult injecţia directă care scade consumul, tot mai adesea în combinaţie cu o supraalimentare turbo şi reducerea capacităţii cilindrice.

La motoarele Diesel, presiunea mai mare a injecţiei şi o pregătire şi mai bună a amestecului aer-carburant sunt cele mai bune reglaje. Aici se folosesc injectoarele piezo, şi cu fiecare generaţie se obţin valori tot mai bune.

Aceste tehnologii sunt completate de inovaţii pentru tratarea suplimentară a gazelor arse. În plus, dispozitivele noastre de comandă pentru cutiile de viteze care economisesc carburant, unităţile de transport al carburantului corespunzătoare necesităţilor şi tot portofoliul nostru de senzori şi elemente de acţionare reduc emisiile autovehiculelor.

Cum putem aduce vehiculele electrice pe piaţă?

În ziua de astăzi vehiculele pur electrice sunt încă produse de nişă. Este cu atât mai important să aducem energia electrică tratată ca parte suplimentară a propulsiei pe alte căi în producţia de serie, deoarece: Electrificarea va contribui indispensabil, pe termen lung la circulaţia mai eficientă şi cu mai puţine emisii.

Continental vede soluţiile pentru piaţa de masă în hibridizarea gradabilă „Electrificarea după comandă” şi oferă pentru aceasta un modul tehnologic, pentru a putea hibridiza autovehiculele gradat împreună cu producătorii, între 12 şi 400 de volţi, cu un raport cost-profit transparent.

Aici, Continental scoate în evidență noul sistem de propulsie „48 Volt Eco Drive”. Acesta completează sistemul de bord obișnuit de 12 volţi cu un acumulator de energie de 48 de volţi. Această electrificare a transmisiei închide breşa dintre sistemele actuale Start-Stop de 12 volţi ca cea mai mică formă de hibridizare şi hibrizii consumatori de înaltă tensiune. Cu cheltuieli mici de integrare „48 Volt Eco Drive” oferă deja multe funcţii şi avantaje de consum care până acum erau rezervate vehiculelor Mild Hybrid caracterizate de tensiune electrică înaltă. 

Ce vrem să spunem cu electrificarea după comandă?

Divizia Powertrain oferă o multitudine de module tehnologice pentru a putea electrifica flexibil împreună cu producătorul autovehiculele existente de la start-stop la 48 de volţi şi hibrid, până la componente şi sisteme pentru vehiculele electrice. 

Electrificarea după comandă

  • se orientează după nevoile conducătorului auto,
  • îndeplineşte cerinţele producătorului autovehiculului,
  • și este calea către mobilitatea electrică, în condiţii cadru politice clare.

5 domenii de afaceri
Engine Systems, de ex. sistemele de management al motorului şi componentele carburantului; produse pentru tratarea suplimentară a gazelor de eşapament pentru vehicule utilitare; turbosuflanta
Transmission, de ex. dispozitivele de comandă pentru cutia de viteze: automatele în trepte, cutiile de viteze cu cuplaj dublu, cutiile de viteze manuale automatizate, cutiile de viteze automate fără trepte
Sensors & Actuators, de ex. elemente de acţionare, pompe electrice, componente şi module pentru reglarea emisiilor, senzori 
Hybrid Electric Vehicle, de ex. dispozitive electronice de putere, electromotoare, sisteme de acumulare a energiei, sisteme Power-Net pentru susţinerea reţelei de bord
Fuel Supply, de ex. unităţi de transport al carburantului, traductoare de nivel, pompe de carburant, electronică de comandă pentru pompele de carburant