breadcrumbs
  1. Home
  2. Durabilitate
  3. Future Mobility

Este posibil ca în calitate de specialist să fii şi un promotor pentru diverse industrii?

2.000 de reţete ...                                               
Soluţiile individualizate pentru client sunt specialitatea noastră – specialiştii noştri în cauciuc păstrează cu cea mai mare grijă peste 2.000 de reţete unice de cauciuc pentru diverse domenii de utilizare, de la benzile de transport până la pernele de aer.   

Ca specialişti pentru produse Hi-Tech de înaltă calitate din cauciuc şi material plastic, putem folosi inovaţiile noastre în diverse domenii. Ele asigură, de exemplu, un consum mai mic de carburant, aduc mai mult confort în vehiculele pe şine şi conferă o reducere a zgomotului în construcţiile de maşini şi aparate. Benzile noastre transportoare facilitează un transport al materiilor prime care protejează mediul şi este eficient din punct de vedere energetic.

Ideea de bază a diviziei noastre ContiTech – „Engineering Green Value” reprezintă angajamentul nostru special şi experienţa tehnologică în dezvoltarea produselor noastre. Mobilitatea durabilă, protecţia mediului şi a climei precum şi activitatea economică solidă sunt forţe motrice pentru aceasta.

 

Ce înseamnă mai exact „Engineering Green Value”?

Engineering Green Value înseamnă durabilitate pe toate planurile: Realizăm soluţii cu orizont larg atât din punct de vedere economic, ecologic cât şi social.

Folosim materii prime regenerabile, înlocuim, acolo unde este posibil, componentele chimice cu cele naturale, reducem consumul de energie în fabricile noastre, eliberăm mai puţine substanţe în mediu şi scădem continuu cantitatea de deşeuri – aproape întotdeauna pentru produse care ajută la protejarea mediului. În cele 40 de locaţii de cercetare şi dezvoltare din lume lucrează peste 1.000 de oameni de ştiinţă la proiecte de cercetare orientate spre aplicaţii.

Câteva exemple:

Chiar lagărul motorului cu sarcină mare şi componentele structurale sunt fabricate la ContiTech tot mai mult în combinaţie cu poliamidă în loc de metal. Aceasta economiseşte până la 50 la sută din greutate și micşorează astfel consumul.

Cu ajutorul Conti Lightweight Technology putem economisi până la 30 de procente din greutate la benzile transportoare. Pentru clienţii noştri, aceasta înseamnă o scădere a energiei de antrenare necesare şi, prin urmare, o reducere a cheltuielilor.

Cele mai moderne materiale de interior pentru îmbrăcămintea scaunelor şi căptuşeala uşilor protejează pielea în mod deosebit şi au emisii scăzute. Ele pot conţine până la 50 de procente de materii prime regenerabile şi prezintă un bilanţ de CO2 îmbunătăţit cu circa 15 la sută.

Sistemele noastre de suspensie pneumatică sunt folosite la nivel mondial, la trenuri de mare viteză, metrouri, trenuri, autobuze şi camioane, pentru a garanta siguranţă şi confort maxime, indiferent dacă acestea funcţionează în căldura tropicală sau în frigul siberian.

Curelele de transmisie inovatoare produc mai puţină frecare şi sunt mai durabile. Curelele noastre trapezoidale de înalt randament se folosesc în sistemele Start-Stop care diminuează consumul de carburant şi emisiile de CO2.

Furtunurile speciale se folosesc în tot mai multe autovehicule pentru instalaţii de climatizare ecologice şi sisteme eficiente de curăţare a gazelor de eşapament.

domenii de afaceri
Air Spring Systems, sisteme pneumatice de suspensie pentru autobuze, camioane şi vehicule pe şine, cilindri burduf pentru instalaţii pneumatice, perne de aer pentru izolare contra vibraţiilor şi compensatoare
Benecke-Kaliko Group, folii şi produse din piele sintetică pentru echiparea interioară a automobilelor
Compounding Technology, amestecuri de cauciuc tăiate la dimensiune pentru elastomeri de înaltă calitate, piese funcţionale, componente şi sisteme
Conveyor Belt Group, benzi transportoare din cablu metalic sau textil, benzi transportoare speciale, accesorii pentru benzi transportoare, material de service
Elastomer Coatings, ţesături acoperite, aşternuturi de tipar, membrane/materiale pentru membrane, membrane pentru rezervoare de gaz, rezervoare flexibile, rezervoare flexibile de carburant, burdufuri tip armonică
Fluid Technology, furtunuri, conducte furtun şi sisteme de conducte pentru industria auto, alte aplicaţii industriale, petrol şi marină
Power Transmission Group, curele de transmisie, curele de transmisie cu nervuri, curele dinţate, curele plate, sisteme de transmisie prin curea
Vibration Control, produse din cauciuc-metal, rulmenţi hidraulici, sisteme de rulmenţi, piese fasonate de precizie, piese fasonate suflate, piese din material plastic