breadcrumbs
  1. Home
  2. Siguranţă
  3. Future Mobility

Cum putem avea parte de o lume fără accidente?

100 de metri                                               
Camera noastră stereo vede în faţă până la 100 de metri pentru a recunoaşte din timp obiectele şi pentru a reduce riscul de accident prin declanşarea asistentului de frânare de urgenţă. La o viteză de 50 km/h este suficientă o distanţă de 10 metri faţă de cel din faţă pentru a putea opri la timp.   

Fiecare accident este cu unul mai mult, în primul rând dacă oamenii sunt răniţi sau chiar îşi pierd viaţa. Având în vedere traficul în creştere pe plan mondial, de aproximativ un miliard de autovehicule, siguranţa mobilităţii devine o provocare principală pentru societate, industrie şi politică.

În cadrul diviziei Chassis & Safety dezvoltăm tehnologii pentru mai multă siguranţă şi dinamică a circulaţiei. Sistemele active de siguranţă, cum ar fi sistemele de asistenţă la frânare şi cele de asistenţă a şoferului avertizează asupra pericolelor şi participă ca ajutor la direcţie, la dinamica frânării şi a circulaţiei. Ele ajută la eliminarea erorilor umane care sunt responsabile pentru cea mai mare parte a accidentelor. Sistemele de siguranţă pasivă, cum ar fi airbag-urile şi protecţia picioarelor asigură cea mai bună protecţie posibilă în cazul unui accident.

Cum este posibil să nu se întâmple nimic?

Pentru a ne apropia de ţelul nostru pentru o lume fără accidente, nu ne mulţumim cu soluţii singulare. Cu ajutorul ContiGuard®, Continental a combinat într-un concept inovator elementele pentru salvarea de vieţi din sistemele de siguranţă activă şi pasivă a vehiculului. Prin interconectarea unică rezultă avantaje clare. Printre acestea se numără distanţele de frânare mai scurte, protecţia complexă a pasagerilor şi a pietonilor contra rănirilor, evitarea accidentelor, respectiv scăderea gravităţii accidentelor. În practică, acest aspect se definește astfel:

1. Circulaţia normală
Tempomatele inteligente şi avertizoarele pentru distanţa dintre autovehicule informează şoferul asupra distanţei faţă de autovehiculul din faţă. Banda este păstrată mai bine cu ajutorul informaţiilor camerelor şi al intervenţiei asupra direcţiei şi este anunţată de către asistenţii pentru menţinerea benzii.

2. Situaţiile periculoase
Atunci când carosabilul este alunecos şi există pericol iminent de derapare, controlul electronic al stabilităţii ESC ajută, cu intervenţii active asupra frânelor, direcţiei şi motorului, la stabilizarea din timp a autovehiculului.

3. Înainte de accident
Dacă în ciuda avertismentelor timpurii, şoferul reacţionează insuficient sau chiar deloc, sunt luate toate măsurile care servesc la protecţia pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, pentru o anumită reducere a vitezei de impact printr-un asistent al frânei de urgenţă.

4. În timpul accidentului
Dacă se ajunge la un impact, toate subsistemele, cum ar fi comanda airbag-urilor şi senzorii de accident sunt deja perfect corelate.

5. După accident
Imediat după primul impact, sunt luate măsuri pentru a evita respectiv atenua un alt impact. În continuare sunt alarmate automat unităţile de salvare.

Îşi poate testa oricine siguranţa?

„Vision Zero” pleacă de la premisa că siguranţa nu trebuie să fie un privilegiu doar pentru unii. Încă de pe acum sunt disponibile tehnologii corespunzătoare pentru aproape orice autovehicul. Legislaţia mondială va susține dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de siguranţă, cum ar fi noile cerinţe pentru obţinerea unei clasificări de cinci stele la Euro NCAP (Euro NCAP = European New Car Assessment Program).

Continental este pregătită optim pentru această tendinţă „Siguranţa pentru toţi” şi participă la formarea ei. Conceptul nostru pentru siguranţă ContiGuard® este structurat gradat, pentru a putea aduce mai multă siguranţă în toate clasele de autovehicule.

4 domenii de afaceri
Vehicle Dynamics, de ex. partea electronică a caroseriei; sistemele de suspensie pneumatică; sistemele anti-blocare; (ABS) şi pentru motociclete; controlul electronic al stabilităţii (ESC)
Hydraulic Brake Systems, de ex. frânele pe disc, frâna de mână, frâna de parcare şi frânele cu tambur; pompele electronice de vacuum; servofrâna  
Passive Safety & Sensorics, de ex. electronica airbag-urilor; senzorii pentru turaţia roţilor, sistemele de reglare a caroseriei şi sistemele de frânare pentru monitorizarea bateriei şi de protecţie a pasagerilor
Advanced Driver Assistance Systems, de ex. asistenţii de frânare de urgenţă şi pentru menţinerea benzii, dispozitivul de monitorizare a unghiului mort şi perspectiva de 360 de grade