breadcrumbs
  1. Home
  2. Informaţie
  3. Future Mobility

Cum facem ca şoferul să ştie exact ceea ce trebuie?

privire ...                                               
Tot ce este important dintr-o dată. Prin soluţiile noastre inteligente pentru managementul informaţiilor, şoferul este permanent conectat la reţea cu echipamentele terminale mobile (de exemplu telefoane mobile şi sisteme de navigaţie), cu sistemele autovehiculului şi cu mediul din jurul acestuia. Aceasta înseamnă: tot ce este important este în faţa ochilor şi este la îndemână în mod confortabil. Conducerea cu plăcere a unui autovehicul va fi mai inteligentă, mai sigură şi mai eficientă.   

Avem grijă de managementul informaţiilor. În divizia Interior iau naştere tehnologii şi concepte pentru culegerea informaţiilor, prioritizarea, pregătirea şi prezentarea acestora.

Pe baza portofoliului nostru de produse, lucrăm la trei domenii tematice. Acest aspect cuprinde, în primul rând, interfaţa dintre om şi autovehicul, deoarece noile posibilităţi tehnice trebuie transmise corect şoferului. În al doilea rând, ne dedicăm interconectării în reţea: autovehiculul în sine, autovehiculul cu lumea exterioară şi autovehiculele între ele. În al treilea rând, ne gândim la sistem şi vedem autovehiculul ca un întreg, pentru a dezvolta soluţii gradate pentru arhitectura modernă a autovehiculului şi funcţii noi.

Dacă noi suntem cu toţii online, de ce să nu fie şi autovehiculele noastre?

Viziunea noastră „Always On” are drept scop, printre altele, un schimb permanent de date la nivelul autovehiculului şi este o etapă esențială către condusul automatizat.

Soluţiile Continental conectează la reţea autovehiculul cu echipamentele terminale mobile, cu alte autovehicule şi cu infrastructura din jur. Foarte important: legătura cu Cloud. Aceasta permite, de exemplu, accesul bun prin intermediul internetului la informaţiile despre trafic sau despre vreme. În plus, pot fi descărcate rezultatele computerului şi pot fi făcute posibile funcţii noi – servicii de diagnosticare disponibile online, rezervarea de locuri de parcare sau tarife de asigurare adaptate exact sunt numai câteva exemple.

Cum poate omul să păstreze o privire de ansamblu şi să aibă totul la îndemână?

Un alt punct vital este configurarea interfeţei dintre om şi tehnică, aşa-numita Human Machine Interface (HMI).

Totul a început cu tahometrul cu inducţie patentat în 1902. Afişarea vitezei a fost prima informaţie obiectivă disponibilă pentru şofer dincolo de propria senzaţie.

Cu peste 100 de ani mai târziu, există mult mai multe informaţii obţinute prin senzori, antene, dispozitive de comandă şi de deservire. Acestea îl pregătesc optim pe conducătorul auto. Una dintre cele mai moderne dezvoltări este Head-Up-Display. Aici sunt proiectate informaţiile importante despre circulaţie pe parbriz, direct în câmpul vizual al şoferului. Tehnologie la nivelul ochilor, care nu abate privirea de la drum şi asigură un plus în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul.

Mai mult, interfeţele Hi-Tech dau încredere în ceea ce priveşte condusul automatizat. Pentru că ele îi arată şoferului cu câtă siguranţă recunoaşte autovehiculul său mediul înconjurător.  

Cine aduce Cloud în autovehicul?

Internetul şi serviciile conexe devin tot mai importante pentru şofer şi pasageri. Noi ne considerăm a fi specialişti pentru integrarea sistemelor şi partener al producătorilor de autovehicule. Pe lângă serviciile care se bazează pe internet pentru managementul flotei şi punerea la dispoziţie a aplicaţiilor utile automobilului, vedem spectrul nostru de servicii, în special format din soluţii End-to-End sigure şi productive şi Cloud-Computing. Dezvoltăm idei pentru autovehiculul din era informaţiei: „Always On”, ușor de utilizat, mai inteligent ca niciodată şi una cu şoferul său.

4 domenii de afaceri

Instrumentation & Driver HMI, afişaje şi sisteme de deservire, cum ar fi instrumente combinate, Head-up-Display şi aparate centrale de introducere a datelor
Infotainment & Connectivity, de ex. radio, sisteme multimedia, legătura cu echipamente terminale mobile şi telematică
Body & Security, de ex. dispozitive de comandă, sisteme de informare despre presiunea în pneuri, sisteme de control al accesului şi sisteme de pornire
Commercial Vehicles & Aftermarket, de ex. tahografe, electronică de comandă pentru camioane, piese de schimb şi de uzură, service şi diagnosticarea autovehiculului