breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. Veyance

Continental neemt Veyance over na goedkeuring door de Braziliaanse mededingingsautoriteiten

Jan 30, 2015

  • Mededingingsautoriteiten keuren overname goed, deels onder bepaalde voorwaarden
  • Versterking van de wereldwijde industriële bedrijfsactiviteiten en de verhoging van de wereldwijde aanwezigheid
  • De omzet van ContiTech ligt voor 2013 pro forma op 5,4 mld. euro.

Hannover/Fairlawn, VS, 30 januari 2015. Continental heeft de overname van het Amerikaanse rubberbedrijf Veyance Technologies Inc, Fairlawn / Ohio op 30 januari afgerond nadat op 29 januari ook de Braziliaanse mededingingsautoriteit CADE (Raad voor Economische Defensie) de transactie onder voorwaarden heeft goedgekeurd. Hiermee zijn de noodzakelijke antitrust goedkeuringen aanwezig. De internationale automobieltoeleverancier, bandenfabrikant en industrieel partner Continental versterkt met deze belangrijkste aankoop uit de jongste geschiedenis van het bedrijf zijn wereldwijde bedrijfsactiviteiten. De transactie heeft een volume van 1,4 mld. euro.

Veyance is op het gebied van de rubber- en kunststoftechnologie wereldwijd actief en behaalde in 2013 een omzet van 1,5 miljard euro waarvan ongeveer 90 procent in de industriële sector. In de 27 fabrieken wereldwijd waren eind 2013 in totaal 8.500 mensen werkzaam. Ongeveer de helft van zijn omzet behaalt Veyance Technologies in de Verenigde Staten. Andere belangrijke markten zijn in Latijns-Amerika, Afrika, China en een aantal Aziatische landen. Het zwaartepunt van de producten ligt op de transportbanden, slangen en aandrijfriemen. ContiTech en Veyance kwamen in 2013 samen op een omzet van ca. 5,4 mld. euro en hadden wereldwijd ongeveer 38.000 medewerkers in dienst.

"Met de integratie van Veyance in onze ContiTech-divisie breiden we onze positie in rubber- en kunststoftechnologieën wereldwijd uit. Daarnaast komt Continental met deze acquisitie een belangrijke stap dichter bij de strategische doelstelling om het aandeel van industriële en consumentenproducten verder te verhogen ", aldus dr. Elmar Degenhart, CEO van Continental in Hannover. "De overname heeft Continental volledig gefinancierd uit liquide middelen en beschikbare kredietfaciliteiten. Veyance zal meteen al een positieve bijdrage leveren aan de geconsolideerde winst."

"De fusie van de twee bedrijven is zowel voor de werknemers als de klanten een winst", zegt Heinz-Gerhard Wente, bestuurslid van Continental en hoofd van de divisie ContiTech. "Veyance vult ContiTech in die markten aan waarin we tot op heden nog ondervertegenwoordigd zijn. Van groot belang is het feit dat we met de acquisitie onze industriële en retailbusiness significant uitbreiden en zo bij ContiTech op een aandeel in de omzet komen van bijna 60 procent buiten de eerste uitrusting van automobielen. "Van de betere wereldwijde afstemming profiteren vooral de ContiTech-divisies Conveyor Belt Group (transportband systemen), Fluid Technology ( slangen en -slangassemblages) en de Power Transmission Group (aandrijfsystemen).

Vanwege het belang van de aankoop hebben de mededingingsautoriteiten in de voorbije elf maanden wereldwijd de aankoop zelf en de effecten hiervan op de relevante markten onderzocht. Om de structurele uitingen van bezorgdheid van sommige kartelautoriteiten weg te nemen zal Continental de bedrijfsactiviteiten van het luchtveerbedrijf van Veyance in de NAFTA-regio en het huidige Veyance-bedrijf voor transportbanden met stalen koordlaag in Brazilië verkopen. Voor de activiteiten die moeten worden verkocht werken samen ongeveer 600 medewerkers.

Contactpersoon voor Journalisten

Antje Lewe

Perswoordvoerdster

Hoofd Pers en Public Relations

ContiTech AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefoon: +49 511 938-1304

Mobiel: +49 160 9384767260

E-Mail: antje.lewe@conti.de

www.contitech.de

Vincent Charles

Perswoordvoerder Economie & Financiën

Ondernemingscommunicatie

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefoon: +49 511 938-1622

Mobiel: +49 173 9383145096

E-mail: vincent.charles@conti.de

www.continental-presse.de

Download Persmededeling (Word)