breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. BMW i8

Technologieën van Continental maken hybride sportwagens milieuvriendelijker en veiliger

Apr 23, 2015

  • High-performance turbo 1,5 liter driecilinder verbrandingsmotor van de BMW i8
  • Recuperatief remsysteem speciaal voor gebruik in hybride- en elektrische voertuigen
  • 31 meter verwarmings- en koelmiddelleidingen
  • Directe bandenspannngscontrole

Hannover/Regensburg, april 2015. Turbolader, recuperatief remsysteem, sensoren voor bandenspanningscontrole leidingsystemen: Continental levert meer dan 50 verschillende componenten en systemen voor de BMW i8, die het model van de i-serie milieuvriendelijker, veiliger en comfortabeler maken.

Turbotechnologie verbetert de efficiëntie en tegelijkertijd het milieu

De high-performance turbo van de 1,5 liter driecilinder benzinemotor voor de achterwielaandrijving van de BMW i8 is afkomstig van het technologieconcern Continental. De combinatie van directe injectie met een hoog efficiënte uitlaatgasturbocompressor zorgt voor een hoog specifiek vermogen in combinatie met een laag verbruik en een verminderde CO2-emissie. De lader met stalen behuizing kenmerkt zich door een uitstekend  specifiek gewicht en realiseert een aandrijving van 231 pk. Het geluidsniveau is ontworpen voor de sportieve hybride auto. Bovendien is hij bestand tegen uitlaatgastemperaturen van meer dan 1000°C. Zijn dynamische gedrag bij het wisselen tussen verschillende lasttoestanden is een benchmark.

De high-performance turbo van Continental met stalen behuizing kenmerkt zich door een uitstekend specifiek gewicht. Picture download (JPG)

Remmen wint energie terug

Bovendien levert Continental het remsysteem MK 100 ESC Premium Hybrid, dat speciaal werd ontwikkeld voor gebruik in hybride- en elektrische voertuigen. Het remsysteem helpt daarbij om de bewegingsenergie van het voertuig bij het remmen terug te winnen voor het laden van de accu. Naast de rem is in dit systeem ook de Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC inclusief ABS en tractiecontrole) geïntegreerd, zodat het autorijden tegelijkertijd milieuvriendelijker en veiliger wordt.

Het remsysteem MK 100 ESC Premium Hybrid helpt om de in het voertuig opgeslagen bewegingsenergie bij het remmen als elektrische energie terug te winnen. Picture download (JPG)

Verder biedt de i8 rijssistentie- en veiligheidfuncties zoals een extra remondersteuning bij gevaarlijke situaties (noodremassistent) en een hillstart assistent. Continental biedt ook de actuator en interface voor een dynamische cruise control die bijvoorbeeld bij (af)dalingen de gewenste snelheid aanhoudt. Verschillende bestuurder-ervaringsmodi maken een sportief-dynamisch autorijden mogelijk met meer vrijheid terwijl de ESC tegelijkertijd de rijstabiliteit regelt.

Het remsysteem kan in alle voertuigen met hybride aandrijvingen en aandrijvingen voor verbrandingsmotoren worden ingebouwd. Picture download (JPG)

Passief veiligheidssysteem beschermt inzittenden en hulpverleners

Nieuw in de auto is een oorspronkelijk als voetgangersbescherming ontwikkeld passief veiligheidssysteem van Continental (Pedestrian Protection System pressure SATellite, PPS pSAT). Het systeem bestaat uit een flexibele, met lucht gevulde slang en twee gestandaardiseerde druksensoren (pSAT) die aan het eind van de slang gemonteerd zijn. Uit de bij een botsing ontstane druk die op de in het front van de auto geïntegreerde slang inwerkt, ontstaat een typische signaalfunctie dat door beide sensoren vastgesteld en doorgeleid wordt naar de airbagregeleenheid. Anders dan bij andere autoplatforms dient dit door PPS pSAT bij een frontale botsing geregistreerde signaal in de BMW i8 voor het afschermen van de hoogspanningsaccu en daarom vooral voor de bescherming van de inzittenden en de hulpverleners op de plaats van het ongeval. Deze nieuwe toepassing laat de flexibele mogelijkheden zien van het reeds meerdere malen bekroonde PPS pSAT-systeem.

Controlesysteem waarschuwt voor een te geringe bandenspanning

De BMW i8 is daarnaast uitgerust met een heel precies werkende bandenspanningscontrole van Continental. De ventielen zijn daarbij direct met compacte elektronica verbonden die tijdens stilstand of bij het rijden de bandenspanning en de temperatuur van de banden meet. Zo kan vroegtijdig een te geringe bandenspanning herkend en de bestuurder gewaarschuwd worden. Het systeem verhoogt de duurzaamheid van de banden, zorgt voor de meest optimale wegligging en remeigenschappen en verlaagt zelfs het brandstofverbruik. Continental biedt de bijbehorende sensoren niet alleen als originele uitrusting. Voor een set winterbanden kan de bandenvakhandelaar ook extra sensoren van Continental achteraf monteren.

De BMW i8 is daarnaast uitgerust met een heel precies werkende bandenspannings-controle van Continental. Picture download (JPG)

31 meter verwarmings- en koelmiddelleidingen ingebouwd

Een speciale uitdaging vormde de leidingen voor het verwarmings- en koelmiddelcircuit. In de i8 komt het geheel samen neer op een lengte van meer dan 31 meter bestaande uit slangen, aluminium- en kunststofbuizen van Continental. Een consequent gebruik van geëxtrudeerde en thermo gefixeerde kunststof buizen levert een belangrijke bijdrage aan de gewichtsvermindering. Slechts in de motorcompartimenten konden de elastomeerslangen niet gemist worden. Maar hier speelt weer het voordeel van hun hoge flexibiliteit. Om de nieuwe kunststof buizen veilig aan elkaar te laten sluiten, heeft Continental meerdere snelkoppelingen en buisverbindingselementen ontwikkeld waar in de automobielindustrie nog geen standaards voor waren ontwikkeld. Zo konden ondanks de geringe buiswanddikten dichte verbindingen gewaarborgd worden.

Een consequent gebruik van geëxtrudeerde en thermo gefixeerde kunststof buizen van Contitech levert een belangrijke bijdrage aan de gewichts-vermindering. Picture download (JPG)

In totaal levert Continental meer dan 50 verschillende componenten voor de BMW i8. Onder andere behoren daar ook nog de Beneron® folie voor de treeplankbescherming, de poly-V-riem voor starter generator en het motorophangingssysteem voor de verbrandingsmotor toe.

ContiTech levert ook de poly-V-riemen voor de starter-generator. Picture download (JPG)

Contact voor Journalisten

Simone Geldhäuser
Externe Communicatie
Continental
Divisie Powertrain
Siemensstr. 12
93055 Regensburg
Telefoon: +49 941 790-61302
Fax: +49 941 790-99 61302
E-Mail: simone.geldhaeuser@continental-corporation.com

Persbericht in word