breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. Concern
  4. Financial Information

Continental blijft in 2013 verder groeien en overtreft haar doelstelling bij gecorrigeerde operationele winst

Jan 13, 2014

  • Automobieltoeleverancier publiceert voorlopige kerncijfers voor het boekjaar 2013
  • Omzet groeit ondanks sterke negatieve valuta-effecten tot circa 33,3 miljard euro
  • Vooruitzicht voor 2014: Gestreefd wordt naar een omzetgroei van meer dan 5 procent

Hannover, maandag januari 2014. Het Continental-concern heeft met een marge van 11,2 procent gecorrigeerde (EBIT) haar doelstelling voor het fiscale jaar 2013 overtroffen. De omzet van de internationale automobieltoeleverancier,  bandenfabrikant en industriepartner steeg in 2013 ten opzichte van vorig jaar tot rond 33,3 miljard euro.

Persbericht in word  

"Onze hoge inzet heeft zijn vruchten afgeworpen: We zijn in staat geweest de economische zwakte in Zuid-Europa en een deel van de opkomende markten in ruime mate te compenseren. Ons succes van meer dan 700 miljoen euro is tot stand gekomen ondanks aanzienlijke negatieve valuta-effecten als gevolg van de sterke euro. Het gecorrigeerde EBIT van 3,7 miljard euro is een uitzonderlijk sterke prestatie van het hele Continental team. Daarmee hebben we onze sinds jaren met succes ingeslagen weg in 2013 op indrukwekkende wijze voortgezet ", aldus dr. Elmar Degenhart, bestuursvoorzitter van Continental bij de bekendmaking van de voorlopige cijfers op dinsdag in de marge van de Motorshow in Detroit, VS.

"Voor 2014 verwachten we een lichte stijging van de mondiale productie van auto's tot zes ton totaal gewicht van ongeveer 83 miljoen eenheden in 2013 tot meer dan 85 miljoen stuks. Daarom streven wij ernaar om de verkoop te verhogen met meer dan 5 procent tot ongeveer 35 miljard euro. We willen hierbij onze dubbelcijferige gecorrigeerde EBIT-marge beslist bevestigen", verklaarde Degenhart.

Continental presenteert de voorlopige bedrijfscijfers op 6 maart 2014 in Frankfurt / Main.