breadcrumbs
  1. Home
  2. Környezet
  3. Future Mobility

Ha mindenki autóban utazik, attól még tiszta marad a levegőnk?

0,005 millimeter                                               
Ha százszor felhasítanánk egy emberi hajszálat, akkor kapnánk a piezo injektorunk fúvókatűjének tűréshatárát. Ez a nagymértékű precizitás nagyobb teljesítményt tesz lehetővé a motorok kisebb üzemanyag-felhasználása mellett.   

A hajtástechnológiák továbbfejlesztésére két döntő ösztönző ismert. Az egyik az aktív klímavédelem, különös tekintettel a CO2 kibocsátás és a kipufogógázok csökkentésére. A másik az egyedi mobilitás növekvő igénye, ami különböző követelményekhez vezet a járművekkel és meghajtásokkal kapcsolatban.

A „Clean Power“ mottó jegyében innovatív megoldások születnek a Powertrain divízióban a benzines és dízeles, valamint az elektromos meghatásokhoz is. Nemcsak környezetkímélőbbé és megfizethetőbbé teszik az autózást, hanem növelik a kényelmet és élvezetesebbé teszik a vezetést.

Hogyan működtethető még hatékonyabban a konvencionális belső égésű motor?

A következő tíz évben is az Otto- és a dízelmotor lesz az új járművek 95 százalékának standard meghajtása. A konvencionális hajtóművek továbbfejlesztése és javítása ezért fontos feladatunk.

Az Otto-motor esetében a fogyasztást csökkentő közvetlen befecskendezés egyre elterjedtebb, egyre gyakrabban turbókompresszorral és a lökettérfogat csökkentésével kombinálva.

A dízelmotorok esetében a befecskendezés nagyobb nyomása és a levegő-üzemanyag keverék még jobb előkészítése a legfontosabb szempont. Mi a piezo injektorokra fókuszálunk, és azok következő generációival még jobb értékeket fogunk elérni.

Ezeket a technológiákat a kipufogógáz-kezelés innovációi egészítik ki. Üzemanyagtakarékos sebességváltó vezérléseink, igényre szabott üzemanyagellátó egységeink, valamint szenzoraink és aktuátoraink teljes kínálata tovább csökkenti a járművek kipufogógáz-kibocsátását.

Hogyan javíthatjuk az elektromos járművek piaci helyzetét?

A tisztán elektromos járművek manapság még igen kis szegmenst jelentenek a piacon. Annál fontosabb, hogy az elektromos energiát, mint a meghajtás részét, más módokon sorozatgyártásba vigyük. Hiszen: Az elektromossá tétel hosszú távon elengedhetetlen a hatékonyabb és kisebb emisszióval járó autózáshoz.

A Continental a szélesebb piacok számára a skálázható hibriddé tételben látja a megoldást - „elektromossá tétel méretre szabva“ -, és technológiai elemeket kínál, hogy a gyártókkal együttműködve a járműveket áttekinthető költség-haszon arány szerint tizenkettő és 400 volt között fokozatosan hibriddé tegye.

A Continental lényegesnek tekinti ezzel kapcsolatban az új „48 Volt Eco Drive“ meghajtási rendszert. A rendszer a hagyományos 12 voltos fedélzeti hálózatot 48 voltos energiatárolóval egészíti ki. A hajtóművek elektromossá tétele kitölti a mai 12 voltos start-stop rendszerek, mint a hibriddé tétel legalapvetőbb formája, és a drágább nagyfeszültségű hibridek közötti hiányt. A „48 Volt Eco Drive“ csekély integrációs ráfordítással már sok funkciót és fogyasztási előnyt hozzáférhetővé tesz, melyek eddig csak a nagyobb elektromos feszültségű lágy hibrid (enyhén hibrid) esetében kínálkoztak. 

Mit értünk a testre szabott elektromossá tétel alatt?

A Powertrain divízió technológiai elemek nagy választékát kínálja, hogy a gyártókkal együttműködve a meglévő járműveket rugalmasan elektromossá tehessék. A start-stop-tól a 48 voltos hibriden keresztül az elektromos járművek összetevői és rendszerei felé.

A testre szabott elektromossá tétel

  • az autóvezető igényeihez igazodik,
  • megfelel a járműgyártók követelményeinek,
  • világos politikai keretfeltételek mellett az út az elektromobilitás felé.

5 Üzletágak
Engine Systems, pl. motormenedzsment rendszerek és üzemanyag komponensek; termékek a haszongépjárművek kipufogógázának utánkezeléséhez; turbófeltöltők
Transmission, pl. sebességváltó vezérlések: fokozatos automataváltók, duplakuplungos sebességváltók, automatizált kézi váltók, fokozatmentes autómata váltók
Sensors & Actuators, pl. aktuátorok, elektromos szivattyúk, az emisszió szabályozás összetevői és moduljai, szenzorok 
Hybrid Electric Vehicle, pl. teljesítmény elektronika, elektromotorok, energiatároló rendszerek, power-net rendszerek a fedélzeti hálózat támogatására
Fuel Supply, pl. üzemanyagellátó egységek, szintjelzők, üzemanyagszivattyúk, vezérlő elektronika üzemanyagszivattyúkhoz