breadcrumbs
  1. Home
  2. Környezet
  3. Future Mobility

Lehetünk-e specializálódott vállalatként a legkülönbözőbb iparágak előmozdítói?

2.000 recept ...                                               
Az ügyfélspecifikus megoldások a specialitásunk. Kaucsuk specialistáink több mint 2.000 egyedi kaucsuk receptet őriznek szigorúan a legkülönbözőbb alkalmazási területekre a szállítószalagtól a légrugóig.   

Kaucsukból és műanyagból készülő, kiváló minőségű, high-tech termékek gyártójaként különféle területen alkalmazhatjuk innovációinkat. Például alacsonyabb üzemanyag-felhasználásról gondoskodunk, vezetési kényelmet biztosítunk a síneken közlekedő járművekben, és előmozdítjuk a zajcsökkentést a gép- és készülékgyártásban. Szállítószalagjaink lehetővé teszik a nyersanyagok környezetkímélő és energiahatékony szállítását.

A ContiTech divízió vezérgondolata az „Engineering Green Value“, ami a termékeink fejlesztése során tanúsított különleges elhivatottságra és technológiai szakértelemre utal. A hajtóerőt mindehhez a fenntartható mobilitás, a környezet- és a klímavédelem, valamint a fenntartható gazdasági tevékenység nyújtja.

 

Mit jelent pontosan az „Engineering Green Value“ kifejezés?

Az Engineering Green Value jelentése fenntarthatóság minden szinten: Előremutató megoldásokat teremtünk ökonómiai, ökológiai és társadalmi szempontból is.

Megújuló nyersanyagokat használunk, ahol lehetséges természetes alkotóelemekkel helyettesítjük a kémiai összetevőket, csökkentjük üzemeink energiafelhasználását, kevesebb anyagot bocsátunk ki a környezetbe, és folyamatosan csökkentjük a hulladékmennyiségeket. Szinte mindig olyan termékek érdekében, melyek segítik a környezet védelmét. Világszerte több mint 40 kutatási és fejlesztési telephelyünkön több mint 1.000 tudós dolgozik gyakorlatorientált kutatási projekteken.

Néhány példa:

A ContiTech-nél még a nagy teherbíró képességű motorcsapágyak és szerkezeti elemek is egyre inkább poliamiddal, semmint fémmel kombinálva készülnek. Ez akár 50 százaléknyi súlycsökkentést és ezáltal kevesebb fogyasztást is jelent.

A Conti Lightweight Technology-nak köszönhetően a szállító hevederek esetében akár 30 százalékos súlyt is megtakaríthatunk. Ügyfeleink számára ez a szükséges meghajtási energia és ezáltal a költségek csökkentését jelenti.

A legmodernebb utastéri alapanyagok az ülések és az ajtók bevonásához különösen bőrbarát tulajdonsággal bírnak és csekély emisszióval készülnek. Akár 50 százalékban megújuló nyersanyagokból állhatnak, és 15 százalékkal kisebb CO2 lábnyomot mutatnak.

Légrugó rendszereinket gyorsvonatokban, metrókban, villamosokon, buszokban és teherautókban alkalmazzák világszerte a legnagyobb biztonság és kényelem biztosításához legyen szó trópusi hőségről, vagy szibériai hidegről.

Az innovatív hajtószíjak kevesebb súrlódást mutatnak, és hosszabb élettartamúak. Üzemanyag és CO2 takarékos start-stop rendszereinkben nagy teljesítményű bordás ékszíjainkat alkalmazzuk.

Egyre több autóban speciális tömlővezetékek gondoskodnak környezetbarátabb légkondicionáló berendezésekről és hatékonyabb kipufogógáz tisztító rendszerekről.

Üzletágak
Air Spring Systems, légrugó rendszerek buszokhoz, teherautókhoz és sínen közlekedő járművekhez, tömlőhengerek pneumatikához, rezgésszigetelő légrugók és kompenzátorok
Benecke-Kaliko Group, fóliák és műbőr termékek járművek belső felszereléséhez
Compounding Technology, testre szabott kaucsuk keverékek kiváló minőségű elasztomer termékekhez, funkcióelemekhez, összetevőkhöz és rendszerekhez
Conveyor Belt Group, acélhuzal/textil szállítószalagok, speciális szállítószalagok, szállítószalag tartozékok, kiszolgáló anyagok
Elastomer Coatings, bevonatos szövetek, nyomókendők, membránok/membrán anyagok, gáztároló membránok, rugalmas tartályok, rugalmas üzemanyagtartályok, harmonika tömlők
Fluid Technology, tömlők, tömlővezetékek és vezetékrendszerek az autóipar számára, további ipari alkalmazások, valamint olaj és tengeri alkalmazások
Power Transmission Group, ékszíjak, bordás ékszíjak, fogasszíjak, laposszíjak, szíjhajtó rendszerek
Vibration Control, gumi-fém termékek, hidrocsapágyak, csapágyrendszerek, precíziós idomok, üreges idomok, műanyag alkatrészek