breadcrumbs
  1. Home
  2. Biztonsági
  3. Future Mobility

Hogyan teremthetünk balesetmentes világot?

100 méter                                               
Sztereo kameránk akár 100 méterig is ellát előre, hogy időben érzékelje a tárgyakat, és a vészfékező asszisztens indításával csökkentse a ráhajtásos balesetek kockázatát. 50 km/h sebességnél már 10 méter távolság is elegendő az előttünk haladótól, hogy időben meg tudjunk állni.   

Minden baleset eggyel több a kelleténél. Főként, ha emberek sérülnek vagy halnak meg. A világon használt közel egy milliárd jármű miatt világszerte növekvő forgalom következtében a mobilitás biztonsága központi kihívást jelent a társadalom, az ipar és a politika szempontjából.

A Chassis & Safety divízióban a még nagyobb biztonság és vezetésdinamika érdekében fejlesztünk új technológiákat. Az aktív biztonsági rendszerek, mint például az elektronikus fékezés- és vezetéssegítő rendszerek, figyelmeztetnek a veszélyre, és támogatólag avatkoznak bele a kormányzásba, a fékezési és haladási dinamikába. Segítenek a balesetek nagy részéért felelős emberi hibák kivédésében. A passzív biztonsági rendszerek, mint a légzsák és a gyalogosvédelem, gondoskodnak a lehető legjobb védelemről, ha mégis baleset történne.

Mi történik pontosan, hogy semmi ne történjen?

Nem elégszünk meg a különálló megoldásokkal, hogy közelebb kerüljünk célunkhoz, a balesetmentes világ megteremtéséhez. A ContiGuard® kidolgozásakor a Continental életmentő, aktív és passzív vezetésbiztonsági elemeket ötvözött egy innovatív koncepcióban. Az egyedülálló hálózatba kapcsolásnak köszönhetően lényeges előnyökre teszünk szert. Ide tartoznak a rövidebb fékutak, az utasok és a gyalogosok átfogó sérülésvédelme, a balesetmegelőzés ill. a baleset súlyosságának csökkentése. Gyakorlatban ez a következőképpen néz ki:

1. Normál vezetés
Az intelligens tempomatok és követési távolságfigyelők tájékoztatják a vezetőt az előtte haladótól vett távolságáról. A sáv a kamerától érkező információk és a kormánybeavatkozásnak köszönhetően jobban tartható. A sávasszisztenstől folyamatosan érkezik visszajelzés.

2. Veszélyes helyzet
Csúszós talajon és csúszásveszély esetén az ESC, az elektronikus menetstabilizáló rendszer, aktív fék-, kormány- és motorbeavatkozással segít időben stabilizálni a járművet.

3. Baleset előtt
Ha a vezető a korai figyelmeztetések ellenére nem megfelelően vagy egyáltalán nem reagál, akkor a rendszer minden intézkedést bevet az utasok és a forgalom egyéb résztvevőinek védelmében, csökkenti az ütközési sebességet a vészfékező asszisztens segítségével.

4. A baleset során
Ütközés esetén minden részrendszer, mint a légzsákvezérlők és a baleset szenzorika, tökéletes összhangban működik.

5. Baleset után
Az első ütközés után beavatkozik a rendszer a további ütközések elkerülése ill. mérséklése érdekében. Automatikusan értesíti továbbá a mentőket.

Mindenki megengedheti magának a biztonságot?

A „Vision Zero“ alapelve, hogy a biztonság ne legyen a kevesek kiváltsága. Már ma is szinte minden járműhöz rendelkezésre állnak a megfelelő technológiák. A törvénykezés világszerte előmozdítja az innovatív biztonsági technológiák terjedését, éppúgy mint az öt csillag megszerzéséhez szükséges új követelmények az Euro NCAP rating esetében (Euro NCAP = European New Car Assessment Program).

A Continental megfelelően felkészült a „Biztonság mindenkinek“ trendre, és aktívan hozzájárul a kialakításához. A ContiGuard® új biztonsági koncepciónk lépcsőzetes felépítésű, hogy minden járműosztályban nagyobb biztonságot nyújthassunk.

4 Üzletágak
Vehicle Dynamics, pl. futómű elektronika; légrugó rendszerek; blokkolásgátló rendszerek (ABS), motorkerékpárok számára is; elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC)
Hydraulic Brake Systems, pl. tárcsafékek, rögzítőfékek, parkoló és dobfékek; elektronikus vákuumszivattyúk; fékrásegítők
Passive Safety & Sensorics, pl. légzsák elektronika; kerékfordulatszám érzékelők, futómű szabályzó és fékrendszerek, akkumulátor felügyelő és gyalogosvédelem
Advanced Driver Assistance Systems, pl. vészfékező asszisztens, sávtartást segítő assisztens, holttér felügyelő és 360 fokos surround view