breadcrumbs
  1. Home
  2. Automatizált vezetés
  3. Öt kérdés Dr. Elmar Degenhart számára a jövő mobilitásáról

Öt kérdés Dr. Elmar Degenhart számára a jövő mobilitásáról

A jövő individuális mobilitása jelentős kihívások előtt áll. Fogynak a fosszilis tüzelőanyagok, egyre nő az urbanizáció, az elöregedő társadalmak tagjai a lehető legtovább meg kívánják őrizni egyéni mobilitásukat. Ezekre a kihívásokra kell válaszokat adni. Ezért olyan technológiákon dolgozunk, melyek világszerte biztonságos, hatékony, valamint intelligens mobilitást tesznek lehetővé, méghozzá megfizethető áron.

Dr. Elmar Degenhart

Az igazgatótanács elnöke 


 „A Continental megteremti a jövő mobilitását.“

Veszíteni fog vonzerejéből a saját autó a jövőben?

Az emberek nagy többsége szívesen utazik autóval és erről a hétköznapokban sem akar lemondani. Ezt 2015-ös mobilitási tanulmányunk is alátámasztja. Az autóvezetés ma inkább érzelmi, sem mint ésszerűségi kérdés, és az is marad. Középtávon ezért inkább a saját autó iránti igény növekedését várjuk.

Ugyanez vonatkozik fiatalabb generációkra is?

Az egyre-másra hallható ellentétes kijelentésekkel egyet nem értve az kell hogy mondjam: Az elkövetkező generációk továbbra is szeretnének saját autót. De ennek intelligensebbnek kell lennie. Az autóvezetés nem fékezheti le, vagy nem akadályozhatja meg az emberek egyre nagyobb arányú kommunikációját. Az iroda és a lakás hálózatba kapcsolását követően eddig az autó volt az utolsó internet-mentes hely. Digitális technológiák révén a jövőben gyorsabbá fog válni az autók információküldése-, fogadása-, és feldolgozása is. Tehát magán a járműiparon múlik, hogy lépést tart-e a valósággal és a fiatalabb generációk igényeivel és például kiépíti-e a hálózaton elérhető szolgáltatásokat a járművekben is.

A Continental egyik célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egyéni mobilitást.  Ez nem azt fogja eredményezni, hogy a járművek nagyobb száma miatt romlik a közlekedésbiztonság?

A közlekedésben részt vevő más járművek adatainak és információinak feldolgozásával létrejövő védelmi funkció által az autó a jövőben egyre inkább képes lesz megelőzni a baleseteket.

Jelenleg az emberi hiba még igen magas, 95 százalékos arányban játszik szerepet a balesetek kialakulásában. A balesetek legfőbb okai a tapasztalatlanság, a fáradtság és az ittas vezetés. A közlekedés biztonságának növelése érdekében célzottan kívánjuk támogatni és tehermentesíteni a járművezetőket. Ehhez a vezetéssegítő rendszerek adják az alapot. Ezek már ma is támogatják a járművezetőt, ilyen például a vészfékezés-segítő rendszer, vagy a külső tükrök holttér-felismerő funkciója.

Miért olyan fontos a jármű hálózatba kapcsolása?

A hálózatba kapcsoltság egyre növekvő arányával a járművek intelligensebbek lesznek, az internet részeivé válnak. Olyan berendezések segítségéve, mint a kamerák és radar-rendszerek, észlelni fogják környezetüket. A vezetéssegítő rendszerek kiértékelik az érzékelők adatait és veszélyes helyzetekben be tudnak avatkozni a történésekbe. A járművek közötti és a közlekedési infrastruktúrán belüli adatcsere által lehetővé válik a balesetek végleges száműzése az utakról, az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és a vezetési kényelem növelése is. Az olyan fontos adatokat, mint a közlekedési helyzet, vagy az időjárási körülmények, egy úgynevezett backend, lényegileg egy informatikai központ fogja átalakítani adatokká és rendelkezésre bocsátani valós időben az összes közlekedésben résztvevő jármű számára. Ezáltal az adott menetállapot hamarabb és gyorsabban hozzáigazítható az aktuális követelményekhez és az esetleges veszélyekhez. A jövő járművei ezáltal előrelátóak lesznek és messze előre fel fogják ismerni például a kanyar mögött várható torlódásokat. A jövő mobilitásának legfőbb témaköre a hálózatba kapcsolt jármű.

Hogyan lehet környezetbarátabb járműveket tervezni?

Minél nagyobb lesz a népesség mobilitása, annál fontosabb, hogy ez a mobilitás fenntartható legyen és ezáltal egyensúlyba kerüljön az energia-befektetés és a haszon. A járművek fő meghajtása 2020 után is még sokáig a belső égésű motor lesz. Ezért továbbra is a dízel-, és benzinmotorokra alapuló hajtástechnikák továbbfejlesztésén dolgozunk.

Ezzel párhuzamosan viszont megkerülhetetlenné vált az elektromos járművek kérdése. Ezekkel tovább csökkenthető a CO2-kibocsátás és megóvható a világ melyben élünk. Ezt mi testre szabott elektromossá tétellel képzeljük el. Ennek során elegyítjük a belső égésű motorok előnyeit az elektromos motorokéval.