breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Săptămâna Școala Altfel la Continental Brașov

Brașov a răspuns pozitiv proiectului educațional „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat în perioada 18 – 22 aprilie.  Proiectul a urmărit să implice un număr cât mai mare de elevi și cadre didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor și să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii.

În 18 aprilie, fabrica din Brașov a fost gazda unui grup format din 22 de elevi de clasa a IV-a de la Școala Generală nr. 3 din Zărnești. Timp de 3 ore, elevii au vizitat compania și au văzut cum se fabrică unitățile de alimentare cu combustibil, dar au şi construit mașini din lego.

În 20 și 21 aprilie a avut loc, la Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov, evenimentul Caravana Meseriilor, proiect ce și-a propus să informeze elevii şi părinţii despre avantajele şi perspectivele pe care le oferă învăţarea unei meserii şi să promoveze învăţământul profesional dual, ca alternativă de succes. Peste 350 de elevi de clasele a VIII-a de la liceele din Brașov și împrejurimi au vizitat atelierul Şcolii Profesionale Kronstadt unde au putut observa și folosi echipamentele cu care sunt dotate sălile de atelier. Cele 15 companii implicate în proiect au organizat workshop-uri pe diferite teme, având scopul de a încuraja înscrierea elevilor în cadrul școlii profesionale.