breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Continental Brașov a participat la evenimentul „Made in Brașov”

31 de componente produse de nouă companii din Brașov au format mașina creată în cadrul evenimentului Made in Brașov. Două dintre ele sunt fabricate în locația Continental: unitatea de alimentare cu combustibil și unitatea de transfer fluide AdBlue. Acestea se regăsesc în autoturisme precum Audi, BMW, Ford, Jaguar, Mercedes, Porsche, Skoda, Volvo ș.a.

Maşina „Made in Braşov” este un hibrid la construcţia căruia au contribuit toţi marii producători de piese auto din judeţ. Maşina seamănă deocamdată cu un vechicul din filmele SF, ceea ce a şi atras sute de vizitatori.
„Funcţională nu este, dar va fi curând. Scopul a fost să arătăm ce inginerie există în Braşov. Braşovul are o industrie foarte puternică în domeniul interiorului. Practic, interiorul unei maşini se poate face aici”, spune Werner Brawn, preşedintele Clubului Economic German Braşov.
„Economiile noastre sunt foarte strâns legate. Germania este al treilea investitor în România. Regiunea Braşov este una dintre cele mai proeminente locuri de investiţii germane”, explică Achim Tröster, reprezentantul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Maşina a fost prezentată în cadrul târgului „Made în Braşov”. Scopul evenimentului a fost să atragă atenția numeroșilor vizitatori care ajung la Brașov cu ocazia festivalului Oktoberfest asupra potențialului economic al acestei regiuni și să promoveze apoi imaginea Brașovului drept o cetate tehnologică. Un alt obiectiv al evenimentului a fost să demonstreze tinerilor că există un viitor profesional chiar la ei acasă.