breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Continental echipează vehiculele Renault, Scénic si Grand Scénic cu tehnologia 48-volţi hybrid drive

La Continental, în 2016, a intrat pentru prima dată în producţia de serie un sistem bazat pe tehnologia de 48 de volţi , pentru electrificarea vehiculelor. Cu acestă tehnologie, noile modele Renault Scénic şi Grand Scénic vor îmbunătăţi semnificativ consumul de carburant şi emisiile de CO2, înlocuind sistemul clasic demaror/alternator.  
Sistemul dezvoltat şi produs de Continental foloseşte un motor electric cu o putere maximă de 10kW, iar în mod continuu de 6kW. Acesta este conectat la motorul cu ardere internă printr-o curea de transmisie. Motorul electric furnizat de Continental îndeplineşte atât rolul de alternator, debitând energie electrică pentru consumatorii de la bordul autovehiculului sau către baterie, cât şi cel de demaror, asigurând funcţionalitatea start/ stop. Energia excedentară este folosită pentru a degreva motorul cu ardere internă de sarcină, mai ales în ciclul urban. 
Pentru acest proiect, inginerii din Continental lucrează împreună cu Renault din anul 2013, iar echipa din Iaşi a departamentului HEV (Hybrid Electrical Vehicle) a contribuit în mod semnificativ la succesul acestui produs prin dezvoltarea platformei software şi a componentelor mecanice. Colegii din Iaşi şi-a adus contribuţia tehnică la aplicaţia de control de motor electric ce ţine de comportamentul termic al invertorului, strategii de protecţie a invertorului în situaţii limită (supraîncălzire) şi predicţia cuplului necesar.