breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

UPT Racing Team, sprijinită de Continental a intrat în competiţia Formula Student Italia

Proiectare, teste de rezistenţă, atenție la detalii, muncă fizică, programare pe microcontrollere, precum şi planificare şi foarte multă energie şi pasiune. Este numai o parte a descrierii muncii pe care studenți ai Universității Politehnica Timișoara, dar și, în acelasi timp, angajaţi ai Continental, o depun în fiecare zi ca să-și vadă visul cum devine realitate: crearea unui monopost Formula Student şi întrecerea într-o competiţie internaţională!

O echipă de 14 persoane participă la una dintre cele mai puternice competiţii studenţeşti în domeniul automotive – Formula Student. Aceasta este o competiţie internaţională de Design Automotive, în care studenţii trebuie să construiască o maşină de Formula Student, conform unui standard si a unor specificaţii impuse. Facultăţi de renume din toată Europa iau parte la aceste evenimente. Este pentru prima dată când Universitatea Politehinca din Timişoara participă cu o echipă, iar aceasta este a treia echipă din România care participă la acest eveniment. „De la momentul alăturării Continental în susţinerea cauzei noastre, s-a început susţinut lucrul la motor, în paralel cu producerea de subansamble precum elementele de direcţie şi restul elementelor de suspensie şi componente ale structurii. Termenele limită îşi fac tot mai simţită prezenţa prin prisma necesităţii realizării documentaţiei maşinii pe baza elementelor componente în forma finală de competiţie“, spune Felix Simon, căpitanul echipei UPT Racing Team, angajat în Powertrain Engine Systems al Continental şi masterand la Inginerie Mecanică Avansată în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Politehnica Timişoara.

Continental sprijină echipa cu echipamente, asistenţă tehnică, dar şi financiar. 9 din cei 14 membri ai echipei sunt angajaţi ai companiei.

„În momentul de faţă lucrăm la calibrarea semnalelor achiziţionate de la senzorii aflaţi pe motor. Provocarea este să calibrăm semnalul provenit de la senzorul de poziţie al motorului. O altă etapă laborioasă va fi cea de realizare, implementare şi calibrare a "hărţii" de avans la producerea scânteii“, spune Alexandru Ciocan, unul dintre membrii echipei.

Maşina trebuie să fie gata până în a doua jumătate a lunii iunie, pentru primele teste.

„Proiectul de Formula Student este de mare anvergură: îi ajută pe studenţi să înveţe să lucreze într-un mod structurat şi îi pregăteşte pentru slujba viitoare în cadrul Continental. De fapt, patru dintre ei sunt angajaţi ai departamentului nostru în Engine Systems. Un suport important din partea tuturor departamentelor Continental îl reprezintă diversele proiecte de practică şi de diplomă sponsorizate de noi, cum ar fi: Senzori pe CAN, Electronic Control Units, Remote communication cu staţia de bază, Driver Display şi altele“, explică Aurelian Kotlar, group leader PES Timişoara.

Competiţia va avea loc în perioada 22-25 iulie, pe circuitul Riccardo Paletti din Parma, Italia.

2016_formula_student_01
2016_formula_student_02
2016_formula_student_03
2016_formula_student_04