breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

UPT Racing Team la Formula Student Italy

Soare. 38 de grade. O forfotă de de nescris. Multă agitaţie pe circuitul competiţiei Formula Student din Varano, Italia. Peste 90 de echipe din 8 ţări au venit pentru a-şi prezenta munca de cel puţin un an. Echipe de studenţi care au construit, de la zero, un monopost.

După sute de ore de muncă în atelierul de acasă, echipa Politehnicii Timişoara, UPT Racing Team, tot nu a rezolvat toate problemele: “Înainte să înceapă competiţia, încă aveam probleme la partea de cablu de acceleraţie, pe care nu am reuşit să le rezolvăm în atelierul de acasă. Cu două ore înainte de inspecția tehnică, am reuşit să găsim o soluţie. Am găsit un magazin de biciclete, de unde am cumpărat un cablu boden, lung de 4 metri, cu care am reuşit să rezolvăm problema”, îşi amintesc membrii echipei emoţiile prin care au trecut chiar înainte de întrecere.

Momentele de tensiune pentru rezolvarea problemei i-au determinat pe timişoreni să ceară și ajutorul altor echipe. “Atmosfera de la Varano a fost cu adevărat specială, o combinaţie reuşită între inginerie şi prietenie, – tot timpul cand am cerut ajutorul altor echipe sub formă de unelte sau piese am fost ajutați. La fel am acționat și noi, ajutându-ne colegii de competiție să treacă mai ușor peste problemele identificate de juriu”, ne spune Felix , căpitanul echipei UPT Racing Team.

10 din membrii echipei sunt angajaţi ai ContiTech şi Continental Automotive Timişoara. Competiţia a avut loc în perioada 20 şi 26 iulie pe circuitul Riccardo Paletti din Italia, în cadrul competiţiei Formula Student 2016. “Echipa UPT Racing Team a muncit foarte mult ca să construiască monopostul la timp pentru competiție. Au reuşit să termine la timp şi au obţinut un rezultat remarcabil pentru prima participare: locul 32 la competiţia de design”, a spus Aurelian Kotlar, mentorul echipei din cadrul Continental.