breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Competiția Electro – Mobility organizată de Continental Iaşi a ajuns la a X-a ediţie

Ediţia aniversară a Competiției Studențești „Electro – Mobility“, organizată de colegii din Iaşi a avut loc în 14 şi 15 mai. Din cele 57 de echipe de studenţi înscrise la concurs, doar primele 25 de echipe s-au întrecut în finale. În premieră, au participat şi echipe din Bucureşti şi Cluj, pe lângă cele din Iaşi, Bacău, Suceava şi Republica Moldova.

Echipa câştigătoare a primit 1.100 de euro, 800 de euro au primit studenţii clasați pe locul doi și 500 de euro – ultimii de pe podium. Câștigătorilor le-au fost oferite contracte de muncă în cadrul companiei.

Ca şi anul trecut, echipele înscrise au construit mașini electrice create dintr-un sistem format din patru părți:

  • Controlul a două motoare electrice brushless;
  • Controlul direcţiei asistate electric de un motor;
  • Transmiterea datelor în sistemele de control ale vehiculului;
  • Implementarea comunicaţiei de tip Client – Server.

Locul I a fost câştigat de echipa „Mecatronicii“, a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi - Facultatea de Mecanică.

Anul acesta am participat pentru prima oară la această competiţie şi ne-am simţit foarte bine. Se pare că ideile simple dau rezultate bune întotdeauna“, au spus membrii echipei câştigătoare.

Fiecare echipă a trebuit să respecte niște reguli specifice, pe partea de hardware și de software, potrivit regulamentului competiției .

„A fost o ediţie aniversarsă de succes. Am observat o îmbunătăţire foarte mare a proiectelor faţă de anul trecut, sigur au ajutat şi etapele intermediare de evaluare. Ne bucurăm că putem să oferim studenţilor posibilitatea de a participa la această competiţie, care îi va ajuta în viitoarea lor carieră. Şi în acest an am văzut mulţi studenţi talentaţi şi pasionaţi şi le dorim mult succes în continuare, iar pe câştigătorii de pe primele trei locuri, îi aşteptăm pe aceștia la Continental să semneze contractele de muncă pe care le-am oferit“, a spus Marian Petrescu, directorul locaţiei din Iaşi.

Competiția Electro – Mobility a găzduit și Electromobility Hardware dedicat studenților din anul I de studiu. Ei au trebuit să folosească un echipament specific pentru a cre niște montaje simple. Primul loc a fost ocupat de studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Și premiile pentru Electromobility Software au rămas tot în Iaşi, la studenţi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ şi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“. În acest caz, concurenții au trebuit să dezvolte o soluție software la o problemă dată. Ei au avut două ore la dispoziție.