breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Viitorul automotive, arătat studenților ieșeni în cadrul Continental Technical Show

La 900 de studenți le-au fost prezentate produse ce schimbă lumea, modelând un viitor inteligent, sigur și curat, dezvoltate de Continental. Printre ele, menționăm „Thermal Design”, prin care am arătat studenților cum investigăm și îmbunătățim comportamenul termic al produselor furnizate de Continental și „48V Belt-Driven Starter Generator", un sistem de 48 volți cu dublă funcționalitate - demaror și alternator - antrenat de o curea ce integrează mașina electrică și invertorul și asigură o funcționalitate start-stop avansată, produs care face parte din tehnologia Eco Drive de 48 de Volţi de la Continental, tehnologie care contribuie la un condus eficient al mașinii şi la reducerea emisiilor de noxe.
Mai mult, studenții au putut chiar ei comanda, prin intermediul unei tablete, o pereche de faruri cu tehnologie LED, dezvoltate de Continental Iași pentru o mașină Mercedes și au putut avea experiența standardelor Car Play, Android Automotive și MirrorLink, ce va fi oferită pe următoarele modele din brandurile Fiat & Chrysler și Peugeot & Citroen.

Din cei peste 900 de studenți care au discutat cu colegii din Continental, o parte semnificativă a acceptat provocarea lansată de a oferi propriul răspuns la întrebarea „Ce schimbare ai aduce în industria automotive?” Astfel, noua generație vede schimbări în arii precum confort, siguranță, design, mediu înconjurător ș.a.

Continental Technical Show este evenimentul prin care colegii din Iași au fost prezenți în facultățile tehnice și au stârnit curiozitatea tinerilor pentru domeniul automotive.
Din fiecare din cele 4 facultăți tehnice în care a avut loc evenimentul, a fost  extras câte un câștigător ce a primit o cameră video sport high definition.