breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

A IX-a ediţie a Competiţiei Tehnice la Continental Sibiu

Continental Sibiu a organizat cea de-a XI-a ediție Continental Technical Competition reușind să provoace studenți din 6 universități să intre în competiția pentru marele premiu. Provocarea lansată anul acesta a constat în construirea unui robot autonom capabil să transporte trei piese distincte din lemn în puncte diferite ale traseului și să aibă capacitatea de a recunoaște semnele de circulație de pe parcursul traseului.

În acest an, evenimentul s-a desfășurat la sediul Continental din Sibiu și 11 echipe a câte 29 de studenți au reușit să proiecteze și să implementeze robotul autonom conform cerințelor. Ei au dezvoltat roboții după ce au lucrat peste 7 luni la proiect, din octombrie 2015.

În prima zi tinerii au avut ocazia să testeze pista și să facă ultimele calibrări ale roboților, să participe la tururi de locație, să discute direct cu inginerii Continental în cadrul unor marketplace-uri, dar și să descopere Sibiul și istoria sa și să socializeze cu restul participanților. Cea de-a doua zi a fost dedicată exclusiv concursului și totodată a venit rândul studenților să răspundă la întrebările colegilor noștri în cadrul unui Car Roadshow.

Competiția a crescut de la an la an și asta datorită unei echipei de organizare implicate, așa că așteptăm să vedem ce ne va rezerva cea de-a X-a ediție.