breadcrumbs
  1. Home
  2. Proiecte

Continental sărbătorește 10 ani de activitate în Iași

Continental a sărbătorit, între 6 și 8 iulie, 10 ani de activitate în Iași. „Colegii de aici reușesc să combine cunoștințele tehnice cu creativitatea și să dezvolte proiecte complexe cum ar fi mașini hibride și automated driving“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

În Iași, Continental a crescut de la 30 de persoane în 2006 la peste 1.400 de angajați în prezent. Centrul de cercetare și dezvoltare de aici cuprinde diviziile Chassis & Safety, Interior și Powertrain. „Colaborarea cu universitățile, prin programele dezvoltate pentru studenți și absolvenți, reprezintă un pilon de bază al dezvoltării companiei în Iași. Aproximativ 7 milioane de euro este suma investită în diferite proiecte de Continental în Iași în acest an. Inginerii noștri sunt implicați în dezvoltarea tehnologiilor de vârf din industria auto, iar rezultatele lor se văd în fiecare mașină în care există produse Continental“, explică Dr. Marian Petrescu, directorul locației Continental din Iași.

Aniversarea a început pe 6 iulie cu expoziţia tehnică ce s-a derulat pe parcursul a două zile în Palas, zona centrală a oraşului. Locația a avut peste 80.000 vizitatori în cele două zile, din care cel puţin jumătate au vizitat expoziția Continental, ieșenii având astfel ocazia să se familiarizeze mai bine cu activitatea companiei în orașul lor. Expoziţia a inclus 15 maşini în care sunt integrate produse dezvoltate în Iaşi, precum şi o expoziție cu produsele în sine.

Pe 7 iulie evenimentele s-au concentrat pe relația cu partenerii locali, având loc o întâlnire cu reprezentanții universităților în cadrul Palatului Culturii, unde s-au purtat discuții pe marginea colaborării fructuoase avută de-a lungul anilor și cum va continua aceasta în viitor. A urmat recepția oficială cu invitați din administrația locală, mediul universitar, colegi din toate diviziile Automotive din Continental, unii veniți special din Germania, Franța, Austria sau din celelalte locații Continental din România, dar și reprezentanți din mediul de afaceri local. Dintre invitații externi, îi amintim pe Jutta Schiffers, Head of R&D I IC, Ulrich Schrey, Head of I BS Software, Grosskopf Aljoscha –  Steering (BU C&S) – Head of R&D Steering Systems și Anne-Kathrin Braeu, Head of Communications, Powertrain Division, Communication Sponsor pentru România.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Dr. Marian Petrescu, Dr. Christian von Albrichsfeld, primarul orașului Mihai Chirica, rectorul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și subprefectul județului Iași, Răzvan-Bogdan Abalași. Reprezentanții autorităților și ai mediului universitar au vorbit despre implicarea companiei în viața economică a orașului, precum și despre dezvoltarea învățământului superior, luându-se în calcul nevoile companiilor. Cu această ocazie, Continental Iași a primit din partea Primăriei și a Universității Tehnice ”Gh. Asachi” diplome de onoare pentru activitatea desfășurată și pentru buna colaborare.

Ziua de 8 iulie a fost dedicată exclusiv celebrării angajaţilor. Aceștia au avut ocazia de a experimenta o altfel de zi de muncă prin activități amuzante și inedite precum: tiroliană, rapel de pe acoperișul clădirii Continental, slackline (mers pe bandă elastică), tir cu arcul, construcție de mașini lego cu telecomandă, camere de evadare cu 3 teme (Atelierul de dezmembrări, Natura, Fabrica de Jucării), ”bubble football”, ore de fitness și dans, ”boardgames”, poze, cocktailuri și o zonă specială de relaxare. Mai mult, colegii au putut participa la un drive test cu una din cele 8 mașini puse la dispoziție de colaboratori: BMWi8, BMWi3, BMW seria 7, Renault Talisman, Renault Kadjar, Nissan Qashqai, Dacia Duster, Ford Focus.

Aniversarea a 10 ani de activitate Continental în Iași s-a încheiat cu petrecerea de vară organizată special pentru angajați și familiile lor.

2016_aniversare_10ani_iasi_ro_01
2016_aniversare_10ani_iasi_ro_02
2016_aniversare_10ani_iasi_ro_03
2016_aniversare_10ani_iasi_ro_04