Șapte copii merg la grădiniță cu ajutorul colegilor din Continental Timișoara

Şapte copii din localitatea Şemleacu Mic merg la grădiniță mulțumită colegilor din Timișoara. În urma donațiilor făcute de aceștia, s-au adunat 2.975 de lei.

Înainte de donațiile făcute, situația era următoarea: cea mai apropiată grădiniţă este cea din Şemleacu Mare, iar copiii nu au avut cum să ajungă acolo. Şcoala nu are microbuz şcolar, iar mijlocul de transport în comun ajunge în Şemleacu Mare dimineaţa la ora 7.15 şi pleacă înapoi la ora 14:00. Erau, aşadar, 45 de minute dimineaţa şi două ore dup-amiaza în care copiii ar fi trebuit să stea nesupravegheaţi. După negocieri susţinute cu posibili furnizori de transport din zonă care să-i ducă pe copii dimineaţa la ora 8 la grădiniţă şi înapoi acasă la ora 12, ofertele au fost între 4.000 lei/lună şi până la 1.700 lei/lună. Luând în considerare cel mai mic cost, transportul fiecărui copil pe lună ar costa 273 lei sau aproximativ 11 lei/zi.

”Narcisa-Laura, Nicoleta-Larisa, Caius, David, Iosif-Florin, Teodora și David-Marian merg deja la grădiniță de mai bine de o saptămână. Donaţiile colegilor din Timișoara au făcut posibil transportul micuţilor de la grădiniţa din satul lor, Şemlacu Mic, la grădiniţa din Şemlacu Mare. Vă mulţumim!”, este mesajul transmis de Ada Gabor, manager Timisoara Office în cadrul United Way România.