Continental şi ContiTech organizează târgul anual de mărţişor!

Prima lună a primăverii vine în locația Continental din Brașov odată cu Bazarul de Mărțișor. Voluntarii și pacienții Fundației Hospice Casa Speranței au intrat în plin proces de “producție” astfel încât să facă față cererii de mărțișoare handmade ce au fost vândute către angajații Continental în scopuri caritabile. Cu ajutorul sumei de 1.400 de lei strânse în urma achiziționării mărțișoarelor, Hospice a putut acoperi 13 vizite la domiciliul pacienților, vizite ce constau în asistența multidisciplinară acordată acasă. Implicarea angajaților noștri este esențială în acest proiect de suflet care a reușit să aducă zambetul pe buzele a 265 de femei printr-un “mărțișor ușor, cu dor de ajutor”.
Evenimentul se află la prima ediție în cadrul companiei și s-a bucurat de un real succes în rândul angajaților. Ne bucură faptul că putem veni în sprijinul comunității brașovene prin susținerea unor astfel de proiectelor sociale.

Fundația Hospice Casa Speranței este o fundație ce oferă servicii gratuite de îngrijire a persoanelor ce suferă de boli incurabile, atât la domiciliu cât și în cadrul unității Hospice. Acestea sunt disponibile pentru pacienții din Brașov, Făgăraș, Zărnești, București și zonele adiacente.

La Timişoara, târgul anual de mărţişor a adunat, în 26 februarie, șapte ONG-uri în locaţia Continental de pe strada Siemens. Mărțișoare în fel și chip, decorațiuni confecționate manual de beneficiarii fundațiilor, precum și alte produse au fost puse în vânzare colegilor care au vrut să facă un cadou deosebit celor dragi. Printre asociaţiile prezente la eveniment s-au numărat: “Şcoala Mamei Junior”, unitatea protejată “Pentru Voi”, dar şi asociaţii aflate sub tutela United Way cum ar fi SCOP (Societatea pentru Copii şi Părinţi), “Areopagus” sau Asociaţia Creştină “For Help”. În urma vânzărilor, s-au strâns peste 4.500 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru susţinea activităţilor şi proiectelor sociale derulate de fiecare ONG în parte.
Un târg similar a fost organizat vineri, 27 februarie şi la ContiTech. Aici, un reprezentant al “Pentru Voi” împreună cu un beneficiar al fundaţiei au vândut mărtişoare în valoare de 650 de lei.

În Iaşi, colegii voluntari de la Continental, împreună cu Fundațiile Caritas și Civitan au organizat în 28 februarie Bazarul de Mărțișor cu semne de carte, felicitări, broșe, mărțișoare și alte produse handmade.

Colegii din Iași au cumpărat produse în valoare de aproape 2000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru a împlini visurile a două fetițe, Iustina și Elena.

Iustina Coșarcă provine dintr-o familie monoparentală cu patru copii. Toți cei cinci membri ai familiei au închiriat un apartament cu o cameră în care locuiesc și se întrețin din salariul mamei, profesoară în mediul rural și din alocația copiilor. În pofida dificultăților întâmpinate, Iustina este campioană la gimnastică ritmică, participă la diverse competiții și este dornică de performanță. Cel mai mult îi trebuie un echipament sportiv profesionist, dar are nevoie și de vitamine, plata antrenamentelor și suportul financiar pentru participarea la competiții. Din fondurile strânse, colegii din Continental Iași vor achiziționa pentru Iustina o panglică profesională, măciuci și vitamine.

Elena Emilia are 8 ani și a fost diagnosticată anul acesta cu tetrapareză spastică și insuficiență motorie de origine cerebrală. Părinții Elenei încearcă să îi îmbunătățească condițiile de viață găsind o locuință socială cu baie proprie. Momentan, cei trei membri ai familiei locuiesc într-un apartament cu o cameră, cu baie comună și fără apă curentă. Apartamentul este parte a unui imobil naționalizat pe care familia trebuie să îl părăsească până la sfârșitul lunii martie. În noua ei casă, Ema speră să găsească un birou și un scăunel, un cufăr pentru jucăriile ei și un colț cu cărți de povești, un vis care îi va fi îndeplinit de către colegii Continental din Iași.

2015_martisor_bazar_brasov02
2015_martisor_bazar_brasov01
2015_martisor
2015_martisor_iasi_01
2015_martisor_iasi_02