breadcrumbs
  1. Home

Şcoala de vară “Descoperă ContiTech!”

Între 20 şi 31 iulie, la ContiTech a avut loc programul Şcoala de vară “Descoperă ContiTech!”. 15 studenţi de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara au fost selectaţi pentru a învăţa ce înseamnă să lucrezi într-o fabrică în cadrul unei multinaţionale.

Studenţii au fost împărţiţi în trei grupe ţinându-se cont de specialitatea fiecăruia. Două dintre echipe şi-au desfăşurat activitatea în segmentul Aer Condiţionat, iar a treia la Power Transmission. Cele două echipe de la AC au primit teme în concordanţă cu profilul lor de studiu din UPT. Tema primei echipe a fost “"Optimizarea procesului de lipire cu flacără" în timp ce al doilea grup a avut drept subiect de dezbatere "Conceptul automat de montaj inele de etanşare pe liniile de aer condiţionat”. Cea de-a treia echipă a trebuit să găsească idei şi soluţii privind “Îmbinarea plăcii de cauciuc la maşina de confecţii”, iar studiul practic şi implementarea s-au desfăşurat în fabrica de curele.

Timp de două săptămâni, studenţii au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera din fabrică dar şi cu procesele de producţie a liniilor de aer condiţionat şi curele. După ce au cules primele impresii, ei s-au concentrat în vizitele lor din producţie pe profilul temelor primite. La sfârşitul primei săptămâni, toate echipele şi-au prezentat ideea de îmbunătăţire urmând ca în a doua etapă a proiectului să realizeze în mod detailat, atât teoretic cât şi practic, munca lor.

Activitatea a fost concepută şi realizată de către ContiTech şi Centrul de Educaţie Permanentă din cadrul UPT, cu sprijinul unui grup de specialişti din cadrul ContiTech şi cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Mecanică.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 31 iulie la sediul ContiTech. Tuturor studenţilor le-au fost înmânate diplome de participare şi premii. De asemenea, o diplomă specială a fost acordată Facultăţii de Mecanică din cadrul UPT pentru a marca succesul acestei prime ediţii a programului.

O şcoală de vară este necesar să conţină atât elemente educaţionale cât şi proiecte corelate cu activitatea firmei care organizează evenimentul. Acest program reprezintă un pas înainte către crearea unei punţi între UPT şi firmele de pe Platforma Industriala a Municipiului Timişoara, prin activităţi comune, realizate prin intermediul Centrului de Educaţie Permanentă.

2015_scoala_de_vara_contitech_01
2015_scoala_de_vara_contitech_02