breadcrumbs
  1. Home
  2. Studenţi
  3. Marius Langa la Continental

Marius Langa la Continental

This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash


Marius Langa la Continental

Descrie pe scurt evoluţia ta profesională.
În anul 2 de facultate am început un proiect pe partea de embedded systems cu un ECU care e folosit şi în Continental, şi pot spune că atunci a început o legatură cu compania. În anul 3 de facultate am participat la 2 competiţii susţinute de Continental (una organizată de companie şi cea de-a doua susţinută financiar). Am participat la faza naţională la Eurobot şi apoi am fost susţinut să particip la faza internaţională pe Europa din Elveţia. 

De ce te-ai decis să aplici la Continental?
Practic legătura s-a stabilit cu Continental prin proiectele pe care le-am dezvoltat împreună şi mai ales experienţa din anul 2 de facultate când am făcut internship-ul la companie rezultând o colaborare finală anul acesta când am rămas în echipa actuală. 

Care-ţi sunt îndatoririle zilnice?
Sarcinile mele de zi cu zi ar fi dezvoltarea unui highlevel software, e soft-ul pentru un robot autonom cu care vom participa la Eurobot ediţia 2011 din partea Continental şi ţin de programare. De asemenea, ca orice  angajat Continental am de realizat sarcinile de organizare a lucrului şi a proiectelor.

Ce activitate sau proiect ţi-a plăcut până acum?
Cel mai mult mi-a placut proiectul de suspensii. E vorba de un stand demonstrativ, creat pentru studenţii din Sibiu ce va fi folosit pentru demonstraţii în prezenţa studentilor care vor inţelege mai uşor şi bine cum lucrează un sistem de suspensii. Anul acesta este al doilea an când se lucreaza la el, anul trecut fiind prima parte a acestuia. Pe lângă acesta am mai avut un proiect  pentru project managerii din Continental care a folosit studenţi pentru controlul sistemului de jaluzele care a fost la fel de dezvoltat ca cel de suspensii. 

De ce ai recomanda Continental?
Aş recomanda Continental din perspectiva mediului care se afla aici, pentru că pentru un absolvent e clar un beneficiu să se afle într-un grup cu oameni de vârste apropiate, integrarea făcându-se mai uşor. Plus ca îmi place organizarea din cadrul companiei, bazată pe anumite reguli şi că e totul pus la punct. 

Care sunt competenţele de care ai nevoie ca să te alături echipei Continental?
In primul rând ca skill-uri ar fi nevoie de integrare într-un grup, de socializare cu colegii, lucru în echipă, skill-uri tehnice în funcţie de departament sau domeniu. Trebuie să fii orientat spre lucrul în echipa, să fii deschis la colaborarea cu ceilalţi colegi şi cred că şi skill-urile tehnice sunt foarte importante. 

Cât de importantă este munca în echipă pentru fiecare zi de lucru?
Eu oarecum sunt separat de echipa de soft, dar din câte am vazut în companie precum şi din relaţiile cu ceilalţi colegi cu care am lucrat e foarte important să ai o colaborare cât mai stransă şi o comunicare cât mai deschisă pentru că dacă nu pot apărea oarecare constrangeri. 

Ce faci pentru a te recrea?
Imi place să joc fotbal cu colegii, la munte şi altele.

Motto
Continental, în primul rând îl văd ca un viitor, şi în al doilea rând activitatea ce o fac aici face parte şi din hobby-ul pe care îl am în cadrul facultăţii. 

Joburi@CONTINENTAL

Lista tuturor poziţiilor pentru studenţi deschise la Continental Aplică acum!